تاثیر آلودگی هوا در تشدید حملات صرع

دبیر علمی دوازدهمین کنگره بین المللی صرع با اشاره به اینکه ۹۵ درصد داروهای.مورد نیاز بیماران مبتلا به صرع در کشور تولید می شود، گفت: زمانی که آلودگی مزمن باشد.، تشدید حملات صرع را در بیمار به همراه خواهد داشت.

احمد نگهی در رابطه با بیماری صرع و داروهای مربوط به درمان این بیماری، اظهار داشت:.در دنیا داروهای جدیدی برای درمان بیماری صرع استفاده می شود که فرمهای تزریقی برای.بیمارانی که در فاز حاد اورژانس هستند، تجویز می شود. این روش درمان در واقع برای زمانی کاربرد دارد که شرایط بیمار به سمت کما پیش می رود.

وی با بیان اینکه داروهای درمانی صرع و پیشگیری از حملات آن در کشور اکثرا تولید داخل است،.افزود : داروهای وارداتی چندان تحت پوشش بیمه نبوده،لذا بیماران و حتی پزشکان بیشتر راغب هستند.از داروهای داخلی که تحت پوشش بیمه ای هستند ، استفاده شود .

متخصص مغز و اعصاب در مورد حملات شبه صرع گفت:.آریتمی های قلبی و اختلالات سایکولوژی گاهی حملاتی شبیه حملات صرع ایجاد می کند.که از طریق معاینات بالینی و تشخیصی کامل می توان این دو را از هم متفاوت دانست.

به گفته وی گاهی حملات شبه صرع سبب درمان اشتباه بیماری می شود. دبیر علمی دوازدهمین کنگره بین المللی صرع بیان داشت: آلودگی هوا به تنهایی باعث تشدید حملات صرع نمی شود،.ولی زمانی که آلودگی مزمن باشد، تشدید حملات صرع را در بیمار به همراه دارد .

وی افزود: میزان ابتلا به صرع در کشور افزایش یافته که بخشی از افزایش این آمار مربوط به تجهیز امکانات تشخیصی و افزایش دید پزشکان بوده است.

به گفته نگهی، صرع در آقایان شایعتر بوده و این مسئله علت مشخصی ندارد. همچنین در هیچ جای دنیا، دامنه و شیوع جغرافیایی برای صرع در نظر گرفته نشده است.

متخصص مغز و اعصاب افزود : صرع یک بیماری است که برخلاف بسیاری از بیماری ها،.ژنتیک چندان در ابتلا به آن تأثیر ندارد. در مورد درمان بیماران نیز باید به این مسئله توجه داشت که اگر درمان به طور کامل.وحداقل طی دو سال انجام شود ، ۷۰ تا ۸۰ درصد صرع بیمار به اتمام رسیده.و پس از آن فرد می تواند داروهای خود را قطع کند،.البته این مسئله به عامل ایجاد کننده صرع بستگی دارد. دبیر علمی دوازدهمین کنگره بین المللی صرع ادامه داد:.عمل جراحی آخرین خط درمان صرع بوده و بیشتر در صرع های غیرقابل کنترل توصیه می شود .

به گفته وی ارتباط تغذیه با بیماری صرع به صورت علمی در جهان انجام نگرفته،.ولی در کودکان برخی رژیم های غذایی یا کتوژنیک می تواند سبب کاهش حملات صرع شود. به طور مثال مصرف ترکیبات چرب و هیدرات در این زمینه مؤثر است.

متخصص مغز و اعصاب تأکید کرد :.تأثیر بیخوابی، خستگی فیزیکی، گرسنگی طولانی و اضطراب در تشدید حملات صرع، اثبات شده است. همچنین نمی توان به صورت مستقیم برای درمان صرع از روش های طب سنتی بهره مند شد،.ولی در برخی از موارد طب سنتی با آرام بخشی می تواند در کاهش حملات صرع، مؤثر واقع شود .

نگهی اعلام کرد:

هیچ گونه کمبود دارویی برای درمان بیماران مبتلا به صرع در کشور نداریم و ۹۵ درصد داروهای مورد نیاز نیز در کشور تولید می شود .

دبیر علمی دوازدهمین کنگره بین المللی صرع ادامه داد: تشنج تحریک پذیری قسمتی از سلول های مغز است.که در حال طبیعی این سلول ها با ریتم خاص فعالیت می کنند،.ولی کانون تشنج سبب بی نظمی در این راستا می شود.که با استفاده از دستگاه VNS می توانیم در برخی از بیماران، آستانه تحریک پذیری سلول ها را کاهش دهیم،.البته در این روش بیمار باید بستری شود؛ چرا که نیاز به جراحی خاص دارد .

نگهی گفت: استفاده از بوتاکس در درمان صرع تأیید نشده و کاربردی ندارد،.البته برای میگرن می توان اسپاسم عضلات ناحیه پیشانی را رفع کرد .

وی در مورد تأثیر امواج بر بروز صرع، گفت: قطعاً امواج بر روی عملکرد مغز تأثیرگذار است،.ولی مقاله علمی قطعی در مورد ارتباط امواج با افزایش حملات صرع، نداشته ایم. دبیر علمی دوازدهمین کنگره بین المللی صرع با اشاره به اینکه صرع در کودکان شایعتر است،.ولی در بزرگسالان و سالمندان نیز می تواند ایجاد شود،.اظهار داشت: مشکلات ساختاری مغز علل صرع در کودکان،.تومورها و تروما در میانسالان و آلزایمر و سکته مغزی در سالمندان می تواند سبب بیماری صرع شود .

نگهی خاطرنشان کرد: بیماران مبتلا به صرع امکان ازدواج، بارداری و شیردهی به نوزاد را داشته؛.چرا که در زمان بارداری می توان از داروهای خاص با تجویز پزشک استفاده کرد . متخصص مغز و اعصاب در پایان گفت: ابتلا به صرع در جنین گاهی مواقع در ۱۶ هفتگی و از طریق سونوگرافی قابل تشخیص است.

مطالب مرتبط
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.