تقویت سبد بیمه ها

رییس سازمان غذا و دارو به تشریح مفاد سند ملی پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر در حوزه غذا و دارو پرداخت.

دکتر رسول دیناروند به تشریح جزئیات سند پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر و مفاد آن در حوزه غذا و دارو پرداخت و گفت: ما در حوزه غذا و دارو موظفیم چند کار را انجام داده و آن را پیگیری کنیم. اول اینکه میزان اسید چرب ترانس را در روغن‌ها به صفر برسانیم و این موضوع یکی از اهداف اصلی ماست، چراکه مضر بودن اسیدچرب ترانس قطعی است و میزان آن باید به صفر برسد.

رییس سازمان غذا و دارو در پاسخ به اینکه در حال حاضر میزان این اسید چرب در روغن‌ها چقدر است، گفت: میزان اسیدچرب ترانس در برخی روغن‌هایی که در صنایع غذایی استفاده می‌شود، 10 درصد و در روغن‌های خوراکی مردم پنج درصد است. ما باید این میزان را به تدریج و به صورت پلکانی کاهش دهیم؛ چراکه صنعت ما نیز باید بتواند این کار را انجام دهد.

بنابراین امیدواریم به زودی و طی یک یا دو سال آینده میزان اسید چرب ترانس در صنعت به زیر پنج درصد و میزان آن در روغن خانوار به زیر 2 درصد برسد.

وی افزود: بعد از آن زمانی که این مرحله تثبیت شد، گام بعدی برداشته می‌شود، یعنی میزان اسیدچرب ترانس در روغن خانوار به زیر 1 درصد و در صنعت به زیر 2 درصد می‌رسد و بعد از آن گام نهایی برداشته می‌شود تا میزان این اسید چرب در هر دو صفر شود.

دیناروند با بیان اینکه این صفر شدن به یک دوره 10 ساله نیازمند است، گفت: ما نمی‌توانیم یک فرمان صادر کنیم که مثلا فردا میزان اسیدچرب ترانس صفر شود؛ بنابراین باید یک موعد زمانی بگذرد تا صنعت ما بتواند خودش را تطبیق دهد و ذائقه مردم نیز همراه با آن اصلاح شود.

کاهش میزان شکر و نمک در مواد غذایی دستور کار

وی ادامه داد: کار دومی که باید انجام دهیم، کاهش میزان مصرف شکر و نمک است. در حال حاضر در کشور بیش از دو برابر مطلوب، نمک مصرف می‌کنیم اما باید این میزان را طی یک دوره 10 ساله به حد مجاز برسانیم این کار نیز در همین زمانبندی پیگیری می‌شود.

رییس سازمان غذا و دارو اظهار کرد: همچنین کاهش شکر به ویژه در فرآورده‌هایی که اکنون در نوشابه‌ها، نوشیدنی‌های مختلف، بستنی و… دیده می‌شود و درصدی از آن باید به صورت پلکانی کاهش یابد. مثلا برای سال آینده 10 درصد کاهش میزان شکر در نوشابه‌ها را پیش‌بینی کردیم. در حال حاضر میزان شکر در نوشابه‌ها حدود 10 تا 11 گرم در هر 100 سی‌سی است و حتی در برخی از آنها این میزان بیشتر است.

جایگاه دارو در سند پیشگیری از بیماری های غیر واگیر

دیناروند در ادامه درباره مفاد حوزه دارو در سند پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر گفت: در حوزه دارو تامین داروهای قلبی و عروقی را در دستور کار داریم.

داروهای بیماری‌های دیابت و به‌ویژه قلبی و عروقی مانند فشار خون داروهایی هستند که اگر به موقع تامین نشوند و بیمار به موقع درمان نشود، بیماری آنها وارد مرحله خطرناک‌تری می‌شود و به داروهای بسیار گرانقیمت‌تری نیاز پیدا می‌کنند.

وی افزود: مثلا هزینه درمان سالیانه یک بیمار دیابتی 100 دلار است اما زمانی که این بیمار وارد مرحله گران‌تر درمان شود و به یک بیمار پیوند کلیه تبدیل شود، هزینه او به بیش از 2000 دلار می‌رسد. بنابراین باید در این حوزه اطمینان حاصل کنیم که همه بیماران داروهای مورد نیازشان را دریافت می‌کنند.

رییس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه اکنون با وجود فراوانی داروها، مردم به داروها دسترسی ندارند، گفت: چراکه آنها از بیماری خود خبر ندارند و به پزشک مراجعه نمی‌کنند. اینها بیماری‌های خاموش است چه برای کسانی که پیش دیابتی هستند و چه کسانی که بیماری‌های قلبی عروقی دارند و هنوز عوارض بالینی آنها مشخص نشده است.

اگر اینها درمان شوند وارد مراحل خطرناک‌تر نمی‌شوند.

دیناروند تاکید کرد: بنابراین تامین این داروها در اولویت ماست تا بتوانیم در برنامه 10 ساله کنترل بیماری‌های غیرواگیر از ورود این گروه از بیماران به مراحل خطرناک‌تر پیشگیری کنیم.

وجود 8 میلیون دیابتی در ایران، شناسایی 5 میلیون

دکتر رسول دیناروند، رئيس سازمان غذا و دارو گفت: هزينه درمان سالانه يک فرد مبتلا به ديابت در ايران 56 دلار است.
وی افزود: حدود 8 ميليون نفر مبتلا به ديابت داريم که حدود 5 ميليون نفرشان شناسايي شده اند.
دیناروند با بيان اينکه 50 درصد اين افراد هم اکنون در حال درمان شدن هستند گفت: نيمي از ديابتي ها به بيماري خود و خطري که تهديدشان مي کند واقف نيستند.
ديناروند افزود: با توجه به اينکه مصرف داروهاي ديابت و هزينه آن در کشور ما نسبت به کشورهاي ديگر پايين است متاسفانه بيماراني هستند که تحت درمان قرار نمي گيرند.
وي گفت: خود مصرف داروهاي ديابت و کنترل قند خون يک پيشگيري محسوب مي شود زيرا از ورود بيمار به مراحل خطرناک تر جلوگيري مي کند.
ديناروند افزود: يک بيمار ديابتي اگر قند خونش کنترل شود زندگي عادي دارد اما اگر کنترل نکند وارد بيماري هاي خطرناکي مي شود که هزينه هايش سرسام آور است.
رئيس سازمان غذا و دارو گفت: هزينه يک بيمار ديابتي که پيوند کليه انجام داده و مجبور است دياليز کند سالانه 20 برابر يک بيمار ديابتي مي شود که اگر ما بتوانيم واقعا از ورود يک بيمار ديابتي به مراحل سخت جلوگيري کنيم يعني توانسته ايم از افزايش 20 برابري هزينه دارويي مان در کشور جلوگيري کنيم.
ديناروند با ابراز تاسف درباره اينکه هنوز اين آگاهي بخشي در کشور به حد مطلوب نرسيده است افزود: اميدواريم با تلاش هاي وزارت بهداشت و سازمان هاي جهاني، دسترسي بيماران ديابتي به دارو را بيشتر کنيم تا بتوانند قند خونشان را کنترل کنند.

۱۵۹ میلیون دلار پول داروهای دیابت

رئیس سازمان غذا و دارو، با اعلام اینکه ۲.۷ میلیون بیمار دیابتی در کشور دارو مصرف می کنند، گفت: سهم داروهای دیابت از بازار دارویی کشور، ۱۵۹ میلیون دلار است
که ۶۰ درصد آن مربوط به داروهای تولید داخل و ۴۰ درصد نیز داروهای وارداتی است.

وی با اعلام اینکه سرانه داروهای کاهنده چربی خون در کشور ۲۷ دلار است، گفت: این پول را بیمار، بیمه ها و دولت پرداخت می کنند.

دیناروند ادامه داد: در بخش داروهای دیابت، سهم پرداختی بیمه ها ۸۵ درصد است.

رئیس سازمان غذا و دارو با اعلام اینکه ۱۰ درصد از جمعیت کشور در معرض ابتلا به دیابت قرار دارند، گفت: ۶ تا ۷ درصد از افراد جامعه دیابت دارند.

به گفته وی، این ظرفیت وجود دارد که ظرف ۱۰ سال آینده آمار افراد دیابتی در کشور به ۲ برابر تعداد مبتلایان فعلی برسد.

دیناروند با بیان این مطلب که دیابت به تنهایی مشکل ندارد، افزود: عوارض ناشی از ابتلا به دیابت، خیلی زیاد است که از جمله می توان به بروز بیماری های قلبی عروقی، اشاره کرد.

وی با اشاره به شیوع بالای دیابت در دنیا، گفت: در دهه ۹۰ میلادی رتبه دیابت در بین بیماری ها، دهم بود که در سال ۲۰۱۳ به رتبه پنجم رسیده است.

تقویت سبد بیمه در خصوص دیابت باید افزایش پیدا کند

رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه هیچ کدام از روش های درمانی دیابت از پوشش بیمه ای خارج نشده و بیمه همچنان آنها را حمایت می کند، اظهار داشت: «خواست ما نیز ادامه این حمایت است، البته مردم نباید نگران بالا رفتن هزینه های انسولین و درمان دیابت باشند زیرا این هزینه ها هرچقدر بالا برود باز به مراتب کمتر از هزینه های عوارض دیابت همچون معلولیت است.»

دیناروند با بیان اینکه بیمه 90 درصد قیمت داروهای تزریقی و 70درصد قیمت داروهای خوراکی دیابت را پرداخت می کند، گفت: «نگرانی ما هزینه مستقیم برای داروهای دیابت نیست چراکه این هزینه کم است و مشکل اصلی ما هزینه بیمارانی است که به علت عدم کنترل قندخون دچار عوارض شده اند.»

دیناروند افزود: «هزینه های عوارض بیماری دیابتی بسیار بالا است اما با روش های نوین درمانی که قندخون بیماران را بهتر می شود کنترل کرد می توانیم از این هزینه ها جلوگیری کنیم.» وی تاکید کرد: «ما نباید به فکر هزینه های انسولین باشیم و تصور کنیم که با بالا رفتن هزینه های انسولین ضرر کرده ایم حتماً به نفع ما است که بیماران دیابتی به موقع و به میزان لازم انسولین مصرف کنند چراکه هزینه های سلامت پس از این خیلی کمتر خواهد بود.»

دریافت نسخه PDF
 

مطالب مرتبط
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.