بدون زیرساخت، موفق نخواهیم بود

ابلاغ آیین نامه فروش اینترنتی محصولات سلامت محور؛ بزودی

اواخر بهمن ماه سال جاری، بهرام دارایی، رئیس سازمان غذا و دارو از نزدیک شدن به زمان ابلاغ آیین نامه فروش اینترنتی محصولات سلامت محور خبرداد و در گفتگو با خبرنگاران اظهار داشت: در زمینه فروش اینترنتی آیین نامه ای را تدوین کردیم که به زودی ابلاغ می کنیم تا بتوانیم فروش اینترنتی و پلتفرم اینترنتی را سامان دهیم.
وی افزود: باید توجه کرد که کالای سلامت محور اصلا با کالاهای دیگر قابل مقایسه نیست و به هیچ عنوان نمی شود نظارتها را از این کالاها برداشت. این موضوع برای ما و برای ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز بسیار اهمیت دارد و با هماهنگی امیدواریم بتوانیم این حوزه را به وضعیت مطلوب برسانیم تا هم برای کسب و کار مشکلی ایجاد نشود و هم سلامت کالاها تضمین شده باشد.

 

لزوم تعریف نقش بیمه در فرآیند عرضه اینترنتی دارو

در عین حال محمدمهدی ناصحی، رئیس سازمان بیمه سلامت ایران در گفتگو با خبرنگار درمان یاب در خصوص فروش آنلاین دارو و فعالیت پلتفرم های فعال در بحث فروش اینترنتی دارو و پوشش بیمه ای برای داروهای تحت عرضه این پلتفرم ها گفت: در بحث فروش اینترنتی دارو، با این پلتفرم ها هیچ ارتباطی نداریم و خیلی هم این کار را تایید نمی کنیم که اتفاق بیافتد؛ چراکه آسیب های آن بیشتر از فواید آن است.
وی اضافه کرد: باید این کار در مجرای قانونی انجام صورت گیرد و تعریف نقش بیمه ای مشخصا برای آن بخش صورت گیرد که بیمار صرفا برای اینکه دارو را اینترنتی تهیه می کند، پرداخت از جیب بالایی نداشته باشد.
ناصحی افزود: تحویل داروهای بیماران خاص هم مورد تاکید وزیر بهداشت تحت اصلاح این موضوع است. برای مثال اگر بیمار دیابتی باشد، می دانیم که ماهانه١٠ ویال مصرف می کند، بنابراین باید همین تعداد در اختیار وی قرار گیرد و بیمار در صف دریافت که ممکن است طولانی هم باشد، نباید قرار گیرد. روی این موضوع به اتفاق معاونت درمان و همچنین غذا و دارو مشغول کار کارشناسی هستیم که بتوانیم در ١۴٠١ در بحث تحویل داروهای بیماران خاص و مزمن اقدام غیر حضوری داشته باشیم و به نحوی تحویل دارو را آسان کنیم که هم سلامت آنها به خطر نیافتد هم داروی خود را بدون اینکه هرماه به داروخانه مراجعه داشته باشند، دریافت کنند.

 

ضرورت مدیریت عوارض

محسن بندپی، عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی معتقد است که شیوه سنتی تأمین دارو در شرایط کرونایی مطلوب نیست.
وی با اشاره به اینکه با توجه به تکنولوژی روز و نیاز مردم بایستی ارائه خدمات را تغییر دهیم، بیان کرد: لازم است با شتابی بیشتر به سمت ایجاد دارو خانه های آنلاین حرکت کنیم چرا که قطعا شیوه سنتی تأمین دارو مخصوصا در شرایط کرونایی فعلی، شیوه مطلوبی نیست.
عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه تله مدیسین نزدیک به سه دهه است که در دنیا
مرسوم است و ما به دلیل شرایط تحریمی و مسائل دیگر نظام سلامت کشور نتوانستیم هماهنگی و تطبیقی با سرویس خدمات روزانه داشته باشیم، گفت: باید بهتر تصمیم بگیریم و در این میان شاید یکی از راهکارهای مهم برای کاهش هزینه ها و بهره وری بالا، خدمات آنلاین دارو ها باشد.
وی تصریح کرد: هر زمانی که سبک و روش جدیدی پیش گرفته می شود می تواند با تبعاتی همراه باشد و کسانی موفق هستند که با پوشش تبعات و کاهش عوارض بتوانند سبک های جدیدی را عملیاتی کنند.

 

شفافیت باید برقرار باشد

مسعود خاتمی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس یازدهم با بیان اینکه موافق سفارش آنلاین دارو هستیم، تصریح کرد: البته این موضوع باید به دست متخصصان امر سپرده شود. وی با بیان اینکه نباید تنها ابعاد اقتصادی این مسئله مورد توجه قرار گیرد، افزود: این
موضوع کاملا تخصصی است و در صورتیکه به اهل خود سپرده شود، اقدامی خوب برای خدمات رسانی به شهروندان در حوزه دارو است.
خاتمی با بیان اینکه در شرایط کرونا تمایل برای خریدهای همه کالاها به صورت اینترنتی افزایش یافته است، گفت: در مسئله دارو ضروری است تا سازوکار مناسب در این زمینه فراهم شود..
وی با اشاره به اهمیت شفافیت در حوزه توزیع دارو، افزود: ایجاد سازوکار برای فروش آنلاین داروهای نسخه ای بستری برای
افزایش شفافیت در این حوزه می شود.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس یازدهم درباره مزایای فروش آنلاین دارو در شرایط کرونا گفت: رعایت پروتکلهای بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی مهمترین اصل برای مقابله با کرونا است و توسعه فروش اینترنتی در این امر مؤثر است.

 

مسئله اصلی، اختلافات تجاری و اقتصادی است و نه سلامت مردم

حمیدرضا محمدی، دبیر فدراسیون اقتصاد سلامت اتاق بازرگانی در خصوص فروش آنلاین کالاهای سلامت محور گفت: کسب و کارهای مجازی را نمی توان نادیده گرفت و نمی توان جلوی آن ایستاد و یا آن را کنار گذاشت. صنعت سلامت باید به مراتب بیشتر از این چیزی که تا الان هست، به این حیطه ورود کند و اگر برخوردهای سرسختانه و غیر پیشرو از خود نشان بدهد، مانند خیلی از مسائل دیگر از این چرخه حذف خواهد شد.
متاسفانه افرادی که می خواهند مجوز کسب و کار مجازی در حوزه سلامت اخذ کنند، آنقدر درگیر تعددهای متولّی و نظرات در وزارت بهداشت و سایر دستگاه های اداری می شوند که سردرگم می شوند.
سوال اساسی در این رابطه آن است که کجای دنیا برای فروش مکمل نیاز به مسئول فنی است؟
اشکال ما این است که به جنبه های تجاری یک کار، صورت مقدس می پوشانیم و منافع خودمان را پشت آن پنهان می کنیم این تعبیرهایی که به کار می بریم از جمله اینکه این پلتفرم ها می خواهند صنعت داروسازی را از بین ببرند، تعبیر درستی نیست.
باید ببینیم در سایر نقاط دنیا و در عرصه بین المللی در این زمینه چه می گوید. در ثانی باید بیینیم منافع بیمار در چیست.
اسنپ دکتر و دیجی کالا اشکالات زیادی دارند؛ اما نباید فراموش کنیم که اینها بنگاه های اقتصادی هستند و مردم به آنها اقبال زیادی دارند.

 

هشدارهای عضو کمیسیون بهداشت مجلس در مورد فروش آنلاین

همایون سامه یح، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در خصوص فروش آنلاین مکمل های غذایی تصریح کرد: فروش آنلاین دارو به هرشکل و توسط هر سامانه یا بنگاهی ممنوع است؛ ولی در خصوص فروش آنلاین مکمل های غذایی نیز هرچند که فروش آن ها از سوی داروخانه های آنلاین مجاز است ولی باید نکاتی در این رابطه مورد توجه قرار گیرد.
اول اینکه فروش آنلاین مکمل های غذایی نباید موجب تقاضای القایی شود؛ چراکه به هرحال مصرف خودسرانه مکمل ها می تواند عوارض ناگواری بر سلامت مردم داشته باشد. ضمن اینکه خرید بدون منطق آن نیز می تواند بر اقتصاد خانواده ها خصوصا خانواده های آسیب پذیر، لطماتی وارد کند. بنابراین در دسترس قرار گرفتن مکمل ها در داروخانه های آنلاین، باید دارای چهارچوبی باشد که موجب تشویق برای مصرف غیر منطقی نکند.
دوم اینکه فروش آنلاین مکمل ها نباید زمینه ساز ایجاد تخفیفات نجومی برای داروخانه های آنلاین بزرگ شود. چرا که در این صورت شاهد افول داروخانه های کوچک و محلی خواهیم بود که این به نوبه خود لطمات بزرگی به پراکندگی داروخانه ها خصوصا در مناطق کمتر برخوردار خواهد زد.
داروخانه آنلاین، نباید رقیب غیرسالم داروخانه های محلی و کوچک باشد.

مطالب مرتبط

نظرات بسته شده است.