توضیحات تاجرنیا در خصوص واکسیناسیون کادر درمان، گزارش عوارض جانبی و پروتکل های تزریق واکسن

دکتر علی تاجرنیا، معاون توسعه و مدیریت منابع سازمان نظام پزشکی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار درمان یاب درخصوص آخرین جزئیات از واکسیناسیون کادر درمان گفت: در رابطه با خانم داروسازی که فوت شدند، حال عمومی ایشان پس از تزریق واکسن آسترازنکا بد شده اما به پزشک مراجعه نکرده و اقدام به خوددرمانی کرده است. البته هنوز اثبات نشده که بر اثر تزریق واکسن فوت شده اند یا خیر؛ اما روابط عمومی سازمان پیگیر دقیق این موضوع است.

تاجرنیا با بیان اینکه سازمان نظام پزشکی در حال طراحی یک سامانه برای تشریح عوارض واکسیناسیون است که به زودی آغاز به کار خواهد کرد گفت: ما همچنین یک نظرسنجی اجمالی از کادر درمان داشته ایم که در براوردهای آن حدود ٣ درصد اذعان داشته اند که عوارض بعد از تزریق واکسیناسیون آنها، نیاز به مراجعه به پزشک داشته که این عدد در مقابل آمار افرادی که واکسینه شدند، خیلی قابل توجه نیست و نمی توان به آن استناد کرد.

وی در خصوص اصلاحیه های معاونت بهداشت در خصوص تزریق واکسن آسترازنکا گفت: در خصوص واکسن آسترازنکا، در مرحله اول پروتکل ابلاغی وزارت بهداشت دستور داده شد که واکسن آسترازنکا را به افراد بالای ۵٠ سال کادر درمان بزنیم. در همین حال، دکتر رئیسی در نامه ای توصیه کردند که بهتر است این واکسن برای افراد بالای ۵٠ سال استفاده شود که اگر بنا بر این بود، اصلا نباید از این واکسن ها استفاده می کردیم. بنابراین ما منتظر دستورالعمل نهایی بودیم که معاونت بهداشت در اصلاحیه جدید، ابلاغ کرد که در تعداد عوارض ثبت شده، سنین جوان بیشتر درگیر عارضه این برند بوده اند.

وی تاکید کرد: البته این چند روز که واکسن آسترازنکا به افراد زیر ۵٠ سال هم تزریق شد، مشکل جدی نداشتیم. حدود ١۵ هزار دوز از واکسن آسترازنکا برای کادر درمان استان تهران تزریق شده است.

با توجه اینکه واکسن سینوفارم هم به سبد واکسن ها افزوده شده، ما احتمالا برای همکاران باقی مانده در هر رده سنی، یکی از دو واکسن آسترازنکا و سینوفارم را در دست تزریق خواهیم داشت.

تاجرنیا در خصوص واکسیناسیون با محموله اسپوتنیک وی که اخیرا وارد کشور شد، توضیح داد: از محموله واکسن اسپوتنیک جدیدی که وارد کشور شده هنوز اطلاعات دقیقی در دست نیست چراکه ممکن است که این محموله، دوز دوم اسپوتنیک تزریق شده قبلی باشد؛ چون ما ١٠٠ هزار دوز اول اسپوتنیک داشتیم و این واکسن، تنها واکسنی است که دوز اول و دوم آن باهم متفاوت است. بنابراین ممکن است این محموله جدید دوز دوم اسپوتنیک باشد.

علاوه بر این، زمانی که محموله واکسن وارد کشور می شود تا زمانی که به سازمان غذا و دارو ارسال شود، رجیستر شوند و بچ نامبر بگیرند، یک پروسه حداقل ده روزه بطول می انجامد و ما عملا نمی توانیم روی آن در این مرحله برنامه ریزی داشته باشیم. اما اگر برای تزریق به همکاران کادر درمانی در نظر گرفته شود، ما از آن استقبال می کنیم.

معاون توسعه و مدیریت منابع سازمان نظام پزشکی در مورد حفظ سهمیه واکسن برای کادر درمان در صورت عدم تزریق گفت: ما در نظام پزشکی حتی یک ویال یا یک دوز واکسن در اختیار نداریم. این واکسن ها در اختیار شبکه های بهداشت و درمان است و ما بر توزیع و تزریق آن نظارت داریم و همه ویال هایی که اضافه باشد، به دانشگاه های علوم پزشکی مربوطه بر میگردانیم. بنابراین ما نوبت برای فردی حفظ نمی کنیم. اما ممکن است برخی از همکاران اخیرا کرونا گرفته باشند یا اکنون زمان واکسن گرفتن آنها نباشد، اما نوبت و اولویت این افراد برقرار و پایدار است. طبیعتا اگر سه ماه دیگر هم یک عضو از کادر درمان که نام آن در سامانه وارد نشده و واکسن نزده باشد، باز هم به او واکسن تزریق خواهند کرد؛ البته سازمان نظام پزشکی دیگر در این موضوع دخالتی ندارد و این مورد باید از شبکه های بهداشت و دانشگاه های علوم پزشکی دنبال شود.

مطالب مرتبط

نظرات بسته شده است.