پاسخ سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی به گزارش رسانه ای کمبود انسولین

در حالی که چند روز پیش خبرگزاری آنا، خبری را مبنی بر ایجاد انحصار در سازمان غذا و داروی وقت در سالهای قبل منتشر کرده بود، امروز سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی جوابیه ای در رابطه با این خبر منتشر کردند که فارمانیوز نیز این مطلب را منتشر می نماید.

به گزارش درمان یاب به نقل از خبرگزاری آنا، در پی انتشار گزارشی با عنوان «پشت پرده واردات انسولین به کشور/ نقش سازمان غذا و دارو در ایجاد مافیای انسولین چیست؟» سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران در مطلبی نسبت به این گزارش واکنش نشان داد که در ادامه می‌آید:

مدیر مسئول محترم خبرگزاری آنا
پیرو خبر مندرج در آن رسانه محترم با عنوان «پشت پرده واردات انسولین » مورخ ۳ آذر ۹۹ لازم است نکاتی برای آگاهی عموم به اطلاع برسد. ضمن قدردانی از فعالیت خبری-تحلیلی شما در حوزه سلامت و موضوع کمبود دارو، روابط عمومی سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران آمادگی خود را برای شفاف‌سازی و آگاهی رسانی درباره اخبار مربوط به دارو اعلام می‌کند.
در گزارش مندرج با اشاره به یکی از دستورات مدیرکل وقت داروی سازمان غذا و دارو تمامی بحران کمبود انسولین در ماههای اخیر به یک نامه اداری مربوط به فروردین سال ۱۳۹۴ ارجاع داده شده‌اند.

لازم است به چند نکته در همان متن و دستور توجه شود:
۱. صدور مجوز تولید یا واردات هیچ دارویی بر اساس نظر شخصی موافق یا مخالف مدیر کل دارو نیست. تنها مرجع تصمیم گیری در این مورد «کمیسون قانونی ماده بیست ساخت و ورود دارو » است که از ۹ نفر اعضای حقیقی و حقوقی تشکیل می شود و همه اعضاء آن نیز توسط وزیر منصوب می شوند. مسائل مرتبط با تولید یا واردات در این کمیسیون بررسی می شود و مدیرکل دارو صرفا ابلاغ کننده و مجری آرای کمیسیون است. بنابراین نامه ای که به آن استناد شده، نظر شخص مدیر وقت نبوده و نتیجه نهایی جلسه و تصمیم گیری کمیسیون بوده است.
۲. در متن رای صادره، کاملا شفاف اشاره و مشروط شده است که شرکت برای داشتن انحصار تولید ماده اولیه انسولین باید نیاز بازار داخل کشور را تامین کند و این مسئله فقط از زمان ورود به بازار (یعنی شروع تولید) عملی می شود. از آن جا که شرکت مذکور موفق به تکمیل کارخانه و تولید ماده اولیه نشده بود پس حق انحصاری هرگز به آن تعلق نگرفت و اجرایی نشد.
کسانی که به این نامه استناد می کنند باید به طور مشخص مثال بیاورند و اعلام کنند که سازمان غذا و دارو یا کمیسون ساخت و ورود، به دلیل انحصار قید شده، با درخواست تولید یا واردات انسولین از طرف کدام شرکت دیگر مخالفت کرده است؟
۳. در زمان صدور رای کمیسیون (یعنی ۲۵ اسفند ۹۳ ) دکتر عبده زاده مدیرعامل شرکت داروسازی « اسوه » بوده و مسئولیتی در « ویتان فارمد » نداشته است.
۴. صدور و تمدید « موافقت اصولی » احداث کارخانه هیچ محدودیت و ممنوعیتی ندارد و هر شخص حقوقی می تواند درخواست صدور موافقت اصولی یا تمدید آن را داشته باشد. ضمن این که تمام تصمیم ها در این مورد قبل از ابلاغ در تاریخ ۱۳ شهریور ۹۷ به تایید کمیسیون ساخت و ورود رسیده است.
با توجه به موارد فوق، برگشت به عقب و جستجوی مسبب کمبود انسولین در سال های گذشته، نمی تواند دلیل و توجیه کننده علت کمبودهای فعلی آن باشد.
۵. ابلاغ عضویت در کمیسیون قانونی قیمت گذاری از اختیارات وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است که بنا به تشخیص و صلاح دید خود می تواند هر کدام از فعالان حوزه صنعت را انتخاب کند. این کمیسیون از ۵ نفر عضو حقوقی تشکیل شده و ملاک تصمیم‌گیری آن رای جمع است.
نگرانی رسانه های حوزه سلامت درمورد کمبودها و ضرورت پیگیری داروی مورد نیاز کشور ارزشمند و قابل تقدیر است، بنابراین توصیه می شود فعالان این حوزه به فهرست کمبودهای مندرج در سایت سازمان غذا و دارو توجه کنند، علت کمبود تک تک اقلام دارویی را پیگیری و نتیجه برررسی خود را به‌طور شفاف به مردم اعلام نمایند./

پایان پیام

مطالب مرتبط

نظرات بسته شده است.