فرآیند واردات واکسن کاملا شفاف و توزیع براساس اولویت‌های اعلامی است

ناصر ریاحی، عضو هیات رئیسه اتاق تهران گفت: واکسن‌های وارداتی توسط بخش‌خصوصی در گمرک به سازمان غذا و دارو یا هر نهاد دیگری که توسط دولت و وزارت بهداشت تعیین شود، تحویل داده خواهد شد.

به گزارش درمان یاب، ناصر ریاحی، رئیس اتحادیه واردکنندگان دارو با ارائه جزییات بیشتری از فرآیند اظهار داشت: واردات واکسن توسط بخش خصوصی اقدام جدیدی نیست و پیش از این نیز فعالان این حوزه با سفارش معاونت بهداشتی وزارت بهداشت اقدام به واردات واکسن‌های مننژیت، هپاتیت، کزار و‌ هاری کرده‌اند.

وی افزود: پیش از آنکه اتاق تهران خبر واردات واکسن از سوی بخش خصوصی را اعلام کند، رئیس سازمان غذا و دارو از تایید سه شرکت واردکننده برای واردات واکسن سخن گفته بود. دو شرکت از این سه شرکت، نمایندگی تولیدکنندگان واکسن در ایران را برعهده دارند و از ابتدا هم پیشنهاد واردات را به وزارت بهداشت ارائه کرده ‌بودند. اما در سال جدید که وزارت بهداشت موافقت خود را با ورود بخش خصوصی به این حوزه اعلام کرد، این شرکت‌ها فعال‌تر شدند.

ریاحی در مورد نوع واکسن‌های وارداتی توضیح داد: 3 میلیون دز از واکسن‌های وارداتی توسط بخش خصوصی، واکسن روسی اسپوتنیک و 3 میلیون دز واکسن استرازنکا تولید موسسه سرم‌سازی هند است. موسسه سرم‌سازی هند هم به عنوان یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های تولیدکننده واکسن در جهان شناخته‌ می‌شود.

او با بیان اینکه بخش خصوصی این واکسن‌ها را با استفاده از اعتبارات اسنادی خریداری خواهد کرد،‌ افزود: قرار است در اینجا نسبت به گشایش اعتبار اسنادی اقدام کنیم و بانک‌ها هم همکاری ‌می‌کنند که این گشایش اعتباری با حداقل پیش‌پرداخت انجام ‌گیرد. البته پروفرمایی که در اختیار ما قرار می‌گیرد، مدت محدودی دارد و باید به سرعت پرداخت‌ها انجام شود. در عین حال، اولین محموله در حد 100 هزار دز وارد کشور ‌می‌شود تا از لحاظ حمل و واکسیناسیون مشکلی ایجاد نشود.

ریاحی با اشاره به اینکه واکسن‌های وارداتی در گمرک به سازمان غذا و دارو با هر نهاد دولتی دیگری که تعیین شود، تحویل داده خواهد شد ادامه داد: تلقیح این واکسن‌ها توسط همکاران مورد تایید یا تحت نظارت وزارت بهداشت انجام خواهد شد.

عضو هیات رئیسه اتاق گفت: واردات واکسن در شرایط کنونی، کار آسانی نیست و ما تلاش کرده‌ایم که همه الزامات را رعایت کنیم.

ریاحی با اشاره به برخی اظهارنظرها مبنی بر اینکه واردات واکسن جزو وظایف دولت‌هاست گفت: این تلقی، صحیح نیست؛ در بسیاری از کشورها نهادهای دولتی حوزه بهداشت فاقد بازوی بازرگانی هستند. در ایران فعالیت‌های بازرگانی در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی به هیات امنای ارزی در وزارت بهداشت واگذار شده و این نهاد از طریق شرکت‌های زیرمجموعه خود به تامین اقلام مورد نیاز کشور می‌پردازد که البته اقدامات هیات امنای ارزی بیشتر بر روی تامین تجهیزات پزشکی متمرکز بوده و اکنون ماموریت واردات واکسن نیز بر عهده این نهاد قرارگرفته‌است.

او با تاکید بر اینکه «به موجب مجوز سازمان غذا و دارو، تعدادی از شرکت‌ها هم مجاز به واردات واکسن شده‌اند» ادامه داد: این مجوز منحصر به واکسن کرونا نیست و بخش خصوصی پیش از این نیز با سفارش معاونت بهداشتی وزارت بهداشت اقدام به واردات واکسن‌های مننژیت، هپاتیت، کزاز و ‌هاری کرده است. در واقع این واکسن‌ها وارد شده و در اختیار وزارت بهداشت قرار گرفته است.ضمن آنکه اصولا واردات واکسن توسط شرکت‌ها متخصص در این امر انجام شده‌است. البته شنیده شده که سازمان غذا و دارو حتی به شرکت‌های غیردارویی که پروفرما ارائه می‌کنند، مجوز واردات واکسن کرونا را داده است که به دلیل غیرتخصصی بودن اقدام این شرکت‌ها، امری قابل قبولی نخواهد بود. اگر چنین موضوعی صحت داشته باشد، احتمالا شرکت‌هایی که به صورت تخصصی به امر واردات واکسن اقدام می‌کنند، عقب‌نشینی خواهند کرد.

مطالب مرتبط

نظرات بسته شده است.